Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Smer zablokoval debatu o dlhu. Podľa opozície je to zbabelé
Zdielať na

Smer zablokoval debatu o dlhu. Podľa opozície je to zbabelé

BRATISLAVA / Verejný dlh Slovenska dosiahol historicky najhoršiu úroveň. A tak chcela opozícia o tomto probléme diskutovať v parlamente. Smer však využil svoju väčšinu a rokovanie zablokoval neschválením programu. Niekoľko sekúnd po začiatku schôdze teda nastal jej koniec, za čo opozícia vládnych poslancov vypískala.

Mrtvoň: Schôdza by bola zbytočná

Podľa opozície práve Ficova vláda spôsobila, že verejný dlh Slovenska už prekročil 52 percent hrubého domáceho produktu. A vyhýbanie sa diskusii v parlamente považujú za zbabelosť.

"Vláda nemá ani odvahu postaviť sa tvárou v tvár tým problémom, ktoré sama navodila a diskutovať o tom, ako z toho von," hovorí poslanec Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS).

"To, že niečo chvíľku nefunguje, alebo to oni hovoria, že nefunguje, to neznamená, že to tak je. A preto sme považovali túto schôdzu za úplne zbytočnú," hovorí poslanec Anton Mrtvoň (Smer-SD).

Štátny dlh Slovenska sa týka každého

Ak si niekto myslí, že štátny dlh Slovenska sa ho netýka, tak sa mýli. Raz totiž bude treba požičané splácať a tie peniaze potom budú chýbať na školstvo, zdravotníctvo či dôchodky. 

"Ak by sme prerátali len úroky, čo platíme bankám za požičaný dlh, tak je to viac ako tisíc eur na jedného dôchodcu," myslí si podpredseda KDH Miloš Moravčík.

V utorok sa teda poslanci rozišli na letné prázdniny a ak sa nestane niečo mimoriadne, do lavíc by sa mali vrátiť až začiatkom septembra.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy