Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ponožky v sandáloch. Módne peklo vs. ochrana proti infekcii
Zdielať na

Ponožky v sandáloch. Módne peklo vs. ochrana proti infekcii

BRATISLAVA / V týchto pekelných horúčavách všetci siahame po tej najľahšej obuvi, akú doma máme. Najmä mužmi sú obľúbené sandále. Čo sa však týka ponožiek v sandáloch, tiež niektorými pánmi veľmi obľúbených, tie módni kritici komentujú jednoznačne ako módnu pohromu. Pre toto by sa však ponožky v lete mali nosiť...

Módna pohroma?

"Je to módna pohroma," myslí si obyvateľ Bratislavy. "Nemoderné, nevkusné," dodáva ďalší. "Tak ponožka v sandáloch je úplne hrozná," hovorí obyvateľka hlavného mesta.

O tieto módne skvosty sa delia aj užívatelia na sociálnych sieťach. Vidíte, že takáto kombinácia nezdobí len mužské nohy. Slovami opisujúcimi módnu pohromu posúdila ponožky v sandáloch aj módna stylistka. "Tak ja by som to zhrnula jedným slovom, že je to obrovská módna katastrofa," hovorí Eva Příkaská.

Ponožky nás chránia

Ak sa však na ponožky v sandáloch pozrieme čisto zo zdravotného hľadiska, svoju ochrannú funkciu proti infekciám si plnia takmer dokonale. "Stúpime naboso na zem prilepí sa nám na nohu šupinka od niekoho čo predtým mal nejakú pleseň, potom rastie a postupne nám postihne celú nohu a potom chytíme aj ochorenie plesňové nechtov," hovorí kožný lekár Ján Haid.

Obľúbenci ponožiek v sandáloch ich dôležitosť vyzdvihujú aj v prípade čiastočiek prachu, ktoré keď sa dostanú medzi ramienko a bosú nohu zvyknú robiť odreniny. "Tá ponožka o niečo vie stlmiť tie poškodenia," dodáva kožný lekár.

Teraz je to zrejme už iba na vašom módnom cítení. Niektorí si tento módny trend nevedia vynachváliť. "Dobre výborne, pozrite sa mám ich len prvý raz dnes, a hygienické tá špina z ulice sa nedostane priamo na pokožku," hovorí obyvateľ Bratislavy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články