Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
S večerou do postele? Po cvičení hladovať nemusíte!
Zdielať na

S večerou do postele? Po cvičení hladovať nemusíte!

BRATISLAVA / Nevečieram, alebo, naposledy som večerala o piatej popoludní. Aj toto tvrdenie je zárukou chudnutia u ľudí. Najesť sa však pokojne môžete aj o jedenástej večer. Tréneri fitnes to dokonca svojim klientom prikazujú. Práve hladné žalúdky v posteli totiž spomaľujú metabolizmus.

Po namáhavom cvičení treba nabrať energiu!

Naposledy by ste mali jesť 3 - 4 hodiny pred spánkom. Ak však trávite večery v posilňovni, môžete sa posilniť z chladničky aj po cvičení. Mnoho ľudí športuje až po práci, no po tejto aktivite už nevečeria.

"Keď môj klient cvičí a cvičí vo večerných hodinách, tak by sa po cvičení najesť mal, lebo keď ide spať a nenaje sa, tak nemá telo z čoho brať energiu a živiny," tvrdí fitnes tréner Dano Medo

Tým, že sa po cvičení najete, nepriberiete! Naopak zrýchli sa váš metabolizmus. Povolené sú však najmä zelenina a bielkoviny. "Bielkoviny sú živiny, ktoré veľmi dobre kontrolujú pocit hladu a na druhej strane aj zvyšujú termogenézu, teda tvorbu tepla po príjme stravy," vysvetľuje Katarína Skybová, odborníčka na zdravú výživu.

Eliminovať by sme mali sacharidy

Samozrejme, tukom sa pri konzumovaní bielkovín vyhneme len ťažko. "Potraviny, ktoré v sebe obsahujú menej tukov, poskytujú aj kvalitnejšie bielkoviny. A najkvalitnejšou bielkovinou, ktorá sa najviac podobá zloženiu ľudského tela, je vaječný bielok," dodáva odborníčka na zdravú výživu Katarína Skybová.

Eliminovať však môžeme sacharidy. Pečivo, cestoviny alebo ryža rozhodne na tanier večer nepatria! Váš žalúdok dokonale zasýti kuracie mäso, vajíčka alebo tvrdé syry. "Tofu syr, alebo proteínový šejk, či tuniak, alebo zeleninový šalát - toho keď sa naje, tak vôbec nič sa nestane," poznamenáva fitnes tréner Dano Medo.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články