Oblačno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Kamil (31) je v bdelej kóme. Môže za to jediná injekcia
Zdielať na

Kamil (31) je v bdelej kóme. Môže za to jediná injekcia

STUPAVA / Po jedinej injekcii v ambulancii alergológa je v bdelej kóme. 31-ročný Kamil zo Stupavy si chcel ako alergik uľahčiť peľovú sezónu, a tak chodil na injekcie. Posledná sa mu však stala osudnou. Dostavil sa anafylaktický šok.

Kamil dostal anafylaktický šok

Stalo sa to 11. marca. Kamil vošiel, tak ako aj veľakrát pred tým, do ambulancie. Jeho lekárka mu pichla injekciu, aby na istý čas utlmila príznaky jeho alergie.

"Keď vyšiel z ambulancie, začal cítiť svrbenie očí, tak ho zobrala dovnútra. Potom asi po 10 minútach mi dal lekársky predpis nech mu idem vziať lieky do lekárne proti alergii. Tak som sa vrátila, dala som mu ich a po ďalších 10 minútach som počula, ako ho "preplieskavajú," hovorí Kamilova priateľka.

Potom čo Kamil upadol do bezvedomia, sa záchranári a niekoľko lekárov pokúšalo oživiť jeho vitálne funkcie. "Povedali nám, že musíme byť pripravení na to najhoršie, lebo už môže dochádzať k poškodeniu mozgu," doplnila matka Alica Orlovská. 

Lekárka sa cíti byť nevinná

Mladíka z ambulancie alergológa teda previezli do nemocnice. Je otázne, či ešte tento usmievavý muž, ktorý je vášnivým fanúšikom hokeja a so svojou snúbenicou začal stavať dom, ešte niekedy prehovorí.

Oslovili sme aj Kamilovu aregiologičku. Hovoriť na kameru odmietla. Cíti sa byť nevinná. S diagnózou, akú má Kamil, má vraj ďalších 300 pacientov a za 17 rokov praxe sa s anafylaktickým šokom nestretla.

Kamil bol 2 týždne hospitalizovaný v ružinovskej nemocnici v Bratislave, následne ho premiestnili do nemocnice v Malackách. "Chceme dať preveriť postup, či bol dodržaný," hovorí Kamilova matka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články