Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Ak chcete fotku s prirodzeným úsmevom, nehovorte syr
Zdielať na

Ak chcete fotku s prirodzeným úsmevom, nehovorte syr

SLOVENSKO / Aj vy máte určite fotku v občianskom preukaze, s ktorou nie ste spokojní alebo si spomínate na neprirodzený a kŕčovitý úsmev na maturitnom table... Pozrime sa teraz, čo nám odporúčajú profesionálni fotografi,aby sme na fotke vyzerali prirodzene.

Úsmev nie je žiadna šifra

Keď sa oči nesmejú, nie je to úsmev prirodzený a je to vidieť. "Veľakrát cítim, že človek sa usmieva, ale v očiach to nie je," opisuje fotograf Martin Haburaj. Aby bol váš úsmev presvedčivý, skupina profesionálov vytvorila vtipné video s malou inštruktážou.

Ak nechcete, aby bol váš úsmev na fotke strojený a preafektovaný, určite si nepomáhajte slovíčkami čííííz, alebo syyyyyr. Radšej sa pozerajte niekam za fotoaparát, medzi snímkami rozprávajte, vtipkujte alebo myslite na niečo vtipné. "Keď sa človek dostane do nálady, tak vôbec ústa, vôbec nemusí byť vidieť kútiky, ani zuby, ale vidno to v tých očiach," opisuje fotograf.

Usmejte sa tesne pred stlačením spúšte

Ak napríklad príliš dlho držíte tvár vo vysmiatej póze, úsmev bude kŕčovitý a už to nebude ono. Lepšie je usmiať sa len tesne pred stlačením spúšte fotoaparátu. "Stačí, aby sa človek cítil dobre, a tá fotka bude aj tak vyzerať," dodáva Haburaj.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články