Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slováci sú romantickí. Kupujeme darčeky, objímame sa a darujeme krv
Zdielať na

Slováci sú romantickí. Kupujeme darčeky, objímame sa a darujeme krv

SLOVENSKO / To, že bol Svätý Valentín biskup v meste Terni, ktorý zomrel mučeníckou smrťou, dnes nezaujíma skoro nikoho. Na druhej strane sa zo sviatku na jeho počesť tešia tí, ktorí sú romanticky naladení, alebo využijú tento deň na vyznanie tajnej lásky alebo vyžehlenie nezhôd medzi partnermi. Tešia sa aj obchodníci s darčekovými predmetmi. Každý si príde na svoje. Pri tejto príležitosti dokonca môžete celkom ľahko prísť k objatiu na ulici úplne zadarmo, či podarovať svoju krv tým, ktorí to najviac potrebujú.

Tešíme obchodníkov

Svätého Valentína oslavujú nielen zamilovaní, ale aj peňaženky obchodníkov. Podľa prieskumu sa zvýšia tržby v kvetinárstvach päťnásobne, úsmev na perách majú aj zlatníci či majitelia drogérií, parfumérií a prevádzkari reštaurácií. Tým sa zvýši zárobok dvojnásobne. Milujme sa, množme sa a ak nemáte peniaze, môžeme tej lásky odovzdať aspoň o kúsok viac ako iný deň.

Objatie zadarmo

Láska by mala prekvitať medzi ľuďmi celý rok a nielen v jeden deň. Napriek tomu sa vám môže práve na tento sviatok prihodiť milá vec. Ak sa nachádzate napríklad v Humennom, zrejme stretnete žiakov Strednej priemyselnej školy chemickej, ktorí vás objímu. Nielen že za to nič nechcú, ale podarujú vám aj srdiečko.

Darujeme krv

V tento deň dary dostávame, ale môžeme ich rovnako aj dať a nepotrebujeme na to nič, len vlastnú krv. S Valentínom sú totiž na viacerých miestach Slovenska spojené aj takzvané kvapky krvi. Mobilné transfúzne jednotky vyrazili za darcami. Valentínsku kvapku krvi pre onkologické deti zorganizovali aj v Prešove v pastoračnom centre. Tento zvyk sa opakuje viackrát do roka a tentokrát to pripadlo práve na Valentína. Krvi predsa nikdy nie je dosť...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA