Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Množstvo skvelých muzikantov, kamarátov, ale aj fanúšikov. Tak to vyzeralo na krste albumu Ľuda Kuruca
Zdielať na

Množstvo skvelých muzikantov, kamarátov, ale aj fanúšikov. Tak to vyzeralo na krste albumu Ľuda Kuruca

Hudobník a spevák Ľudo Kuruc krstí album Nočné kino. Za krstného otca vybral speváka Petra Lipu

BRATISLAVA / Stretol sa osobne s Tomom Jonesom, napísal pre neho aj skladbu a jeho hlas mnohým pripomína Karola Duchoňa. Hovoríme o muzikantovi a spevákovi Ľudovi Kurucovi. V týchto dňoch vychádza jeho nový album.

Volá sa Nočné kino a je na ňom 11 skladieb. Jednu venoval Tomovi Jonsenovi a druhú najväčšej láske. "Toto CD je zvláštne tým, že sú tam v podstate songy, ktoré som mal v šuflíku 15 rokov?" vysvetľuje Kuruc. Dlhoročného muzikanta a speváka na vydanie albumu nahovorili mladí členovia kapely.

Album pokrstil Peter Lipa. S Ľudom Kurucom tam má aj duet, Holá Pravda. Krstilo sa 22-ročnou Slivovicou. "Že si vybral práve mňa, to je česť pre mňa, lebo Ľudo je vinikajúci muzikant, možno nie taký známy," konštatuje spevák Peter Lipa. 

Mnohí jeho hlas prirovnávajú ku Karolovi Duchoňovi

Jeho skladby aj spieva. Na krste preto nechýbala ani dcéra legendárneho speváka. "Som mu povedala, že nie, že sa približuje k spevu môjho otca, ale už ho dobehol. Niekedy ho nazvem aj tato," hovorí dcéra Karola Duchoňa Dana Miklášová. 

S Tomom Jonesnom, pre ktorého napísal jednu zo skladieb, sa spevák stretol aj osobne vďaka náhode na koncerte v Bratislave. "Hneď som mu dal do ruky CD a som povedal, že toto je pre vás a táto posledná skladba je venovaná vám a on poďakoval a hneď ho podal svojej manažérke, odfotili sme sa a ona následne potom po fotení prišla ešte raz za mnou, že vidím, že je venovaný Tomovi Jonsenovi, že super," dodáva Kuruc. 

Režisér Ján Ďurovčík priniesol na scénu opäť niečo, čo tu ešte nebolo. Hudobno-tanečnú divadelnú show plnú najväčších hitov speváka Karla Duchoňa. Viac vo videu: 

Súvisiace články