Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na vegánskej hostine. Kvôli zvieratám nejedia vajcia či mäso
Zdielať na

Na vegánskej hostine. Kvôli zvieratám nejedia vajcia či mäso

Predstavte si, že vojdete do samoobsluhy a nemôžete si kúpiť väčšinu predávaných potravín. Takto majú vegáni, ktorí sa dobrovoľne rozhodli nejesť mäso, vajcia a mlieko. Veľa im toho v jedálničku síce neostáva, napriek tomu sa nesťažujú a organizujú aj vegánske hody.

Vegánom aj Clinton či Pitt

Spýtali sme sa vegánov čo ich viedlo k tomu, že nejedia väčšinu vecí, ktoré sú dennou súčasťou jedálnička väčšiny ľudí a či nie sú hladní. "Nie, je to pestrá strava. Nemáme právo zabíjať, zotročovať zvieratá na naše pohodlie," tvrdia.

Nie sú ale sami, aj keď sú vo svete milióny vegánov, v západnom svete holdujú vegánstvu aj mnohé celebrity. Vegánom sa stal bývalý americký prezident Bill Clinton, tiež holywoodski herci Ako Brad Pitt, či komik Ben Stiller. Dlhoročnými vegánmi sú aj herci Alex Baldwin a Woody Harelson. Reggae legenda Macka B dokonca zložil o vegánstve pesničku.

Problém s kyselinou je fuč

Na vegánskej večeri sme stretli nášho kolegu Riša Juriša a aj gitaristu skupiny PARA, Johnnyho. "Chutí to výborne, ja mám problém s kyselinou, no po tomto jedol som ju nikdy nemal," hovorí Richard.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články