Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stromčeky aj kapre už v predaji. Ale aj tie zdraželi...
Zdielať na

Stromčeky aj kapre už v predaji. Ale aj tie zdraželi...

Vianočná atmosféra na nás pomaly ale iste dýcha zo všetkých strán. Preto sa teraz pozrieme na ceny dvoch najžiadanejších decembrových produktov. Samozrejme, že reč je o kaproch a stromčekoch. Ich cena v porovnaní s minulým rokom stúpla. O koľko, to sa dozviete v nasledujúcom príspevku.

Kaprom takto pred Vianocami nie je príliš do reči. Veď sa blíži čas ich najväčšieho odbytu. Kto sa chce vyhnúť predvianočnému zhonu a tlačenici v nekonečných radoch, ten si môže kapra kúpiť už teraz. Počítajte ale s tým, že je drahší, ako bol minulý rok. Hovorí šéf rybárstva Juraj Vaicenbacher: "Je to okolo tých 15 centov za kilogram."

Za kilogram kapra 3,75 eura

Cena za kilogram kapra tak vychádza v priemere na 3 eurá a 75 centov. Ceny aj ostatných obľúbených druhov rýb stúpli, ale stále je to lepšie ako tesne pred Štedrým dňom. Juraj Vaicenbacher: "Čím bližšie k Vianociam, tým je s tou rybou viac manipulované a môže sa stať, že už nebude v takej kvalite ako je teraz."

Stromček nie je lacný špás

Predčasný nákup sa oplatí aj pri stromčekoch. Ponuka je teraz oveľa väčšia, ako bude pred Vianocami. Cena by mala byť s najväčšou pravdepodobnosťou už konečná. "Okolo 29 eur vrátane dane z pridanej hodnoty," informuje majiteľka záhradného centra Katarína Kullová. Na dvojmetrovú jedličku si tak pripravte 56 eur. Priamo úmerne s výškou stromčeka ide hore aj jeho cena. Katarína Kullová: "Výšky máme od 1,5 metra až po 6 metrov."

Či sa stromček rozhodnete kúpiť teraz, alebo nie, vedzte, že ich bude dosť až do 24. decembra. Katarína Kullová: "Určite áno." Vy tak aspoň budete mať dosť času na výber darčekov a vianočných ozdôb.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Stromčeky_vianočné_predaj

isifa.com

Súvisiace články