Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Spackaná operácia? Marianu rozrezali, nádory nevybrali
Zdielať na

Spackaná operácia? Marianu rozrezali, nádory nevybrali

Predstavte si, že idete do nemocnice na operáciu, počas ktorej vám z tela majú odstrániť nezhubný nádor. Prekonáte operáciu, no po čase na kontrole u lekára zistíte , že nádor je stále na svojom mieste. Tak presne to sa stalo pani Mariane v Bratislavy.

Mariane našli nezhubné nádory

Pani Marianu v júni operovali. Lekári jej mali z tela odstrániť dva nezhubné nádory. Operácia vykonali, no žiadne nádory v jej maternici nenašli. Neskôr jej povedali, že jej zrejme praskli a teda sa nemá čoho obávať.

Mladá mamička sa tešila, no iba do chvíle, kým neprišla na kontrolu. Na ultrazvuku sa totiž záhadné útvary opäť objavili. "Krásne som videla tie fazuľky 7x7 centimetrov. Takže mám 17 centimetrový rez v tele a všetko to, čo som tam mala pred operáciou," tvrdí Mariana.

Gynekológ pani Mariany sa k celej veci odmietol vyjadriť. Pani Mariana teda na lekárov okamžite podala sťažnosť. Ako do nemocnice, tak aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Úrad tvrdí, že lekári nepochybili!

Prípadom pani Mariany sa na riaditeľstve zaoberajú už niekoľko mesiacov. No tvrdia, že lekári nepochybili. "Predoperačné vyšetrenia jasne ukazovali, že útvar sa v tele nachádza, pri operácii sa zistila iná skutočnosť," hovorí hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Petra Maťašovská.

A to, že útvar sa nenachádza v maternici, ale pravdepodobne na hrubom čreve za maternicou. Čo nebolo z ultrazvuku úplne jasné. Mladá žena len nechápe, prečo ju lekári rezali, ak si o umiestnení nádorov neboli 100% istí. Mamička teraz bude musieť podstúpiť ďalšie vyšetrenia a zrejme aj ďalšiu operáciu. Len dúfa, že opäť nie zbytočnú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články