Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Damiánko sa narodil s dierou v srdci, no bojoval...
Zdielať na

Damiánko sa narodil s dierou v srdci, no bojoval...

Mamička 5-mesačného Damiánka zo Svinnej pri Prešove žiari šťastím. Jej synček sa narodil s dierou v srdci, no vďaka lekárom detského kardiocentra na bratislavských Kramároch, je na žive. Chlapček, ktorý od narodenia pozná len nemocnicu, by mal ísť už onedlho domov.

Tehotenstvo prebiehalo normálne

Lekári dávali Damiánkovi malé šance na prežitie, narodil sa s vážnou srdcovou chybou. Rodičia, ako aj lekári, sa však odmietali vzdať. A podarilo sa. Chlapček má už dnes 5 mesiacov.

Tehotenstvo neveštilo nič zlé. Nepríjemná správa prišla až po pôrode. "Na druhý deň ho zobrali na vyšetrenie, že je tam srdcová chyba, že musí ísť okamžite na operáciu," spomína na chvíle beznádeje matka malého Damiánka, pani Anastázia.

Podrobil sa viacerým operáciám

Chlapček putoval do bratislavského kardiocentra. Jedna vážna operácia striedala druhú. Pani Anastázia je silne veriaca, za synčeka sa každý deň modlila. Aj lekári priznávajú, je to malý zázrak. "Bola nutná ďalšia operácia, ale po nej sa začal rýchlo zotavovať, až nečakane," priznáva lekár Matej Nosáľ z detského kardiocentra na Kramároch. 

Po mesiacoch strávených v nemocnici by mal ísť malý bojovník čoskoro domov. Jeho súrodenci sa ho už nevedia dočkať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy