Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Už dnes večer? Srdce pre deti 2012!
Zdielať na

Už dnes večer? Srdce pre deti 2012!

Neskutočných 748 520 €. To je suma, ktorú nečakal naozaj nikto. Charitatívny projekt Srdce pre deti spojil minulý rok národ. Slováci ukázali, že sa vedia podeliť s málom, čo majú. A to s tými, čo majú ešte menej. Tento rok môžete otvoriť svoje srdcia ešte viac. A bližšie, ako kedykoľvek predtým...

Do posledného centu

Projekt Srdce pre deti je myšlienkou nemeckého novinára a zakladateľa vydavateľstva Axel Springer. Na Slovensku jeho spoločnosť vydáva okrem iného aj denník Nový Čas. Na projekte druhý rok spolupracuje s televíziou JOJ.

V ročníku 2011 Slováci šokovali. A to doslova! Veď sa vyzbieralo 748 520 eur. Charitatívny nápad však vznikol podstatne skôr - v roku 1978. A to kvôli deťom, ktoré zomreli na nemeckých cestách. Ako sa použili peniaze vyzbierané na Slovensku? SLEDUJTE TU.

Televízia JOJ a denník Nový Čas garantujú, že peniaze pôjdu do posledného centu rodinám a ľuďom, ku ktorým bol osud mimoriadne krutý. Správcom zbierky je nadácia PONTIS a jej Dobrá krajina.

Srdce 2011? Bolo aj zvukoprázdno

Do projektu Srdce pre deti sa zapájajú aj verejne známi ľudia. Tak ako minulý rok kapela Desmod. Tá sa rozhodla prekonať hranice, ktoré nás delia od sveta nepočujúcich. "Pracoval som v dvoch zamestnaniach s ľuďmi, ktorí nepočuli. Bolo to na benzínovej stanici a ešte v tlačiarňach s jedným nepočujúcim." spomína Mário Kuly Kollár. A tak vznikla pesnička Zvukoprázdno.

Skladba venovaná všetkým nepočujúcim a handicapovaným ľuďom. Špeciálne pre veľkolepý televízny projekt dostala nový šat. Podobné prekvapenia čakajú na divákov ročníka 2012 aj teraz...

Srdce pre deti 2012 vyvrcholí 2. 12. na TV JOJ. Pomôžete darcovskou SMS za 5 eur na číslo 871. ĎAKUJEME!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy