Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Srdce pre deti. Vaše peniaze pomôžu zachraňovať životy najmenších detí
Zdielať na

Srdce pre deti. Vaše peniaze pomôžu zachraňovať životy najmenších detí

Srdce pre deti je výnimočnou aj mimoriadne úspešnou akciou TV JOJ a vydavateľstva Ringier, ktorá má pomáhať deťom a ich rodinám s ťažkými osudmi. Pri vlaňajšom vysielaní a po ňom ste podporili deti neuveriteľnou sumou - nazbieralo sa vyše 800 tisíc eur. To je naozaj veľká kopa peňazí. Preto sa ušlo nielen konkrétnym rodinám, ale aj tým, ktorí sa o detské životy starajú. A tak majú v Košiciach nový špeciálny transportný inkubátor v hodnote viac ako 30-tisíc eur.

Srdce pre deti - v detskej nemocnici v Košiciach našlo naozaj opodstatnenie. Vďaka darovaným peniazom tam budú zachranovať desiatky a stovky životov. Ako poukázal prednosta klinike neonatológie Peter Krcho, deťom, ktoré sem privážajú, ide naozaj o život.

Nový transportný inkubátor

Novorodencom, ktorým sa narodia s poruchou či predčasne, dokážu na košickej špecializovaj klinike pomôcť a zachrániť ich. Ak dieťatko príde na svet v menšej nemocnici, kde mu nedokážu pomôcť, štartuje pre neho tím odborníkov a odtiaľ ho prevážajú transportným inkubátorom, a práve to je ten výnimočný životy zachraňujúci dar.

Starý už doslúžil

"Ako sme zistili, sadlo to úplne na minútu presne, pretože starý inkubátor skončil," skonštatovala šéfredaktorka Nového času Júlia Kováčová. Podľa Krcha bol doterajší inkubátor pre niektorých pacientov aj nebezpečný, keďže množstvom transportov stratil stabilitu.

Zachraňujú najmenšie detičky

Na klinike robia aj nemožné, zachránia aj 700 gramov vážiace dieťatko. Rodičom, ktorí strácali nádej, tam vracajú úsmevy. "Tento rok sme previezli 12 detí, a to je ešte len október," doplnil Krcho.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy