Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kedysi vychytená, dnes tabu. To je egyptská Taba
Zdielať na

Kedysi vychytená, dnes tabu. To je egyptská Taba

Stále viac Slovákov prichádza na chuť dovolenkám, na ktorých sa neleží iba na pláži, ale dá sa tam aj niečo vidieť. Jednou z najobľúbenejších destinácií bola približne sedem rokov na Slovensku egyptská Taba. Tá je vzdialená len 10 km od izraelských hraníc, brány do Jeruzalemu, jedinečného Mŕtveho mora a Jordánska. Taba je však momentálne tabu.

V minulosti ste sa na tieto miesta mohli dostať bez problémov. Dnes je však situácia úplne iná a v katalógoch niektorých cestovných kancelárií už Tabu nenájdete. A to aj napriek tomu, že na začiatku sezóny v ponuke bola. "Momentálne sme Tabu stopli na august, pretože momentálne sú tam vysoké teploty a jednak od 20. júla prebieha mesiac Ramadán a po skončení Ramadánu budú všetci moslimovia oslavovať a vtedy bude Taba skutočne preplnená," uviedla Zuzana Jochimová z CK Satur. 

Turisti sa boja

Dôvody cestovných kancelárii, prečo obľúbenú Tabu z ponuky vypustili, sa líšia. Spoločný menovateľ je však momentálny nezáujem klientov o túto destináciu. Údajne sa boja. "Cítiť akési obavy klientov a v konečnom dôsledku v medziročnom porovnaní, tak vnímame, že je tam nižší dopyt zrovna o destináciu Taba. Ale ak by niekto chcel ísť do Taby, vieme to zariadiť," uviedla Zuzana Paulechová z Azur Reizen Slovensko.

Ideálny čas na návštevu Taby je jeseň

"Taba a dokonca ani "Egyptská riviéra", či turistické rezorty pozdĺž pobrežia Červeného mora (v žiadnych turistických komplexoch, hoteloch), v posledných 18 mesiacoch neboli svedkami žiadnych udalostí spojených s bezpečnosťou," tvrdí Egyptské veľvyslanectvo. Napriek tomu do Taby niektoré cestovné kancelárie momentálne nelietajú. Je teda na každom cestujúcom, aký úsudok si spraví. Každopádne ideálny čas na návštevu Taby a výletov, ktoré ponúka je od septembera do novembra.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články