Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tehuľky pozor! Brušká si pred silným slnkom chráňte
Zdielať na

Tehuľky pozor! Brušká si pred silným slnkom chráňte

Nasledujúci príspevok je určený najmä budúcim mamičkám. Aj keď je pobyt pri vode či na slniečku veľmi lákavý, vysoké teploty a silné slnečné žiarenie vám nemusia spraviť dobre a dokonca ani vášmu dieťatku. Pred slniečkom by ste svoje bruško mali rozhodne skryť!

Bruško si zakrývajte

Pobyt na slniečku má takmer zázračný vplyv na našu náladu. No napriek tomu má opaľovanie svoju odvrátenú tvár, čo v tehotenstve platí dvojnásobne. "V tehotenstve je ohrozené vnútorné prostredie ženy, v horúčave je pobyt pri vode žiadúci, malo by to byť ísť do vody a na slniečku sa iba osušiť a ísť do tieňa," tvrdí gynekológ Peter Stanko.

Ak sa však budúca mamička rozhodne ísť k vode, pri prípadnom opaľovaní by nemala vystavovať bruško priamemu slnku, ale zakryť ho uterákom či dekou. "Dieťatko je chránené plodovou vodou iba primárne, vhodné je piť veľa tekutín," dopĺňa Stanko.

Sú tu aj pozitívne účinky

Striedmy pobyt na slnku má však aj svoje pozitívne stránky. Blahodárne pôsobí pri tvorbe vitamínov. "Žiarenie má vplyv na tvorbu vitamínu D, ktorý následne viaže vápnik," uzatvára gynekológ.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články