Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veselo na pasových oddeleniach. Sú plné hračiek, cumľov i plienok
Zdielať na

Veselo na pasových oddeleniach. Sú plné hračiek, cumľov i plienok

Keď nám Brusel oznámil, že aj deti do troch rokov musia mať pas, na polícii začalo byť veselo. Na chodbách na pasových oddeleniach čakajú mamičky s bábätkami, pracovníčky pri okienku si nosia do práce hračky. K šomrúcim čakateľom teraz pribúdajú džavotajúce bábätká.

Má to byť vraj celkom sranda...

Hračky, plienky, strava. To je výbava mamičiek na policajných oddeleniach po celom Slovensku. Po novom už totiž bude musieť mať každé dieťa svoj pas. Ročne vydajú 20 tisíc. "Tešíme sa, že čo to bude, že ako to bude, sme počuli, že to bude dosť sranda," hovorí jedna s mamičiek opierajúc sa o kočík so svojou malou ratolesťou.

Priniesli si hračky po svojich deťoch

Celá procedúra trvá iba asi päť minút. Napriek tomu na pasovom oddelení napríklad v Bratislavskej Petržalke pribudli malé pomôcky. Kde nepomáha prítomnosť mamy, zakročí pracovníčka. Hračky si priniesli väčšinou z domu po svojich deťoch. Údajne zaberú vždy. 5-mesačný Alex problémy nerobil. Nie všetky deti ale vydržia päť minút pokojné.

Bábätká zatiaľ prednosť nemajú

Podľa niektorých mamičiek má celá procedúra iba jediný háčik. Aj novorodenec, ak ho niekto nepustí, musí čakať v rade rovnako ako hociktorý dospelák. "Tieto malé detičky majú ešte nízku imunitu, sú teda viac náchylné na choroby," hovorí jedna z mamičiek.

Preto by vraj mnohým pomohlo, keby boli bábätká uprednostnené, alebo keby mali vyhradený čas. Teraz sa len spoliehajú na to, že ich niekto pustí. Po 26. júni ale polícia očakáva ešte väčší nápor. Po tomto dátume už nebude stačiť mať dieťa zapísané v pase. "Ak to bude potrebné, samozrejme, príjmeme adekvátne opatrenia, aby boli rodičia s detičkami vybavení v čo najkratšom čase," upokojuje verejnosť hovorkyňa PPZ SR Denisa Baloghová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Pasové_oddelenie_fotenie_bábätko

TV JOJ

Súvisiace články