Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Monet, Piccaso, Munch či Chagall. Všetci na jednom mieste
Zdielať na

Monet, Piccaso, Munch či Chagall. Všetci na jednom mieste

Ak máte radi výtvarné umenie, mali by ste si to namieriť do Viedne. Na najnovšej výstave zhromaždili diela z jednej z najväčších súkromných zbierok umenia na svete! Nájdete tam diela Moneta, Picassa, Modilianiho, Chagala či Edvarda Muncha.

Prehľad 130-tich rokov dejín výtvarného umenia na ploche viac ako 2000 metrov štvorcových. To ponúka na stálej výstave viedenské múzeum Albertina. "Je to vlastne chronológia dejín výtvarného umenia a maľby. Návštevníci tu môžu vidieť diela veľkých majstrov zo začiatku 20. storočia, ktorí v značnej miere vytvárali a ovplyvňovali moderné umenie," uviedol riaditeľ múzea Albertina Klaus Albrecht Schröder.

Zbierka má 500 kusov

Zberatelia umenia, manželia Herbert a Rita Batlinerovci sa rozhodli sprístupniť tieto diela verejnosti. Asi 500-kusová zbierka umenia vznikala postupne od 50-tych rokov minulého storočia.

Popri obrazoch v Albertine uvidíte aj sochárske výtvory a samozrejme diela veľkého Picassa. "Máme tu 10 Piccasových malieb, mňa najviac zaujala Dáma v zelenom, silno kubistické dielo," dodal Schröder.

Picasso - Dáma v zelenom klobúku

albertina.at

Súvisiace články