Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Exkluzívna výstava. V Bratislave sú šperky za 20 miliónov
Zdielať na

Exkluzívna výstava. V Bratislave sú šperky za 20 miliónov

V priestoroch bratislavského showroomu spoločnosti Diamonds International Corporation (D.I.C.) na Ventúrskej ulici budú od 29. októbra do 8. novembra vystavovať diamanty a šperky v celkovej hodnote približne 20 miliónov eur. Práve na takúto sumu sú aj poistené.

Výstava ponúka rôzne voľné diamanty vo veľkosti od 1 karátu až po najväčší, viac ako 12-karátový kameň. "Každý rok sa snažíme našim klientom ukázať stále viac. Na túto výstavu sme priniesli tristodvadsať kusov investičných diamantov v hodnote asi pätnásť miliónov eur, čo je o niečo viac ako pred rokom. K tomu treba prirátať množstvo diamantových šperkov. Celková hodnota výstavy je teda asi 20 miliónov eur," povedal generálny riaditeľ spoločnosti D.I.C. Přemysl Synek.

Diamant za 460 tisíc €

Najhodnotnejším kúskom výstavy je viac ako 12-karátový diamant, ktorého hodnota je vyše 460 tisíc eur. V ponuke sú však aj kúsky s cenou začínajúcou na sume menej ako 4 tisíc eur.

Výhody diamantov

"Výhodou diamantov je to, že každého človeka môže tento unikátny výtvor prírody osloviť iným spôsobom. Môže to byť šperk, ktorý si ľudia dávajú na vyjadrenie okamihu, ktorý by nemal byť zabudnutý. Na druhej strane je to ale aj investičný produkt. V dnešnej dobe mnoho investorov rozmýšľa, ako uložiť svoje majetky a dôvera v papierové peniaze je stále nižšia a nižšia. Ľudia sa tak uchyľujú k alternatívam ako zlato či platina, pričom na vrchole tejto pyramídy sú diamanty," poznamenal Synek.

Ďalšou z mnohých výhod diamantov je podľa neho fakt, že ide o komoditu, ktorá nepodlieha skaze. "Diamanty na tejto výstave pochádzajú z celého sveta. Každopádne, na ich nákup sú veľmi prísne kritériá a tak môžeme s určitosťou povedať, že nie sú konfliktného pôvodu," dodal Přemysl Synek.

Výstava v showroome Diamonds International Corporation v Bratislave bude otvorená vždy od 11:00 do 19:00. Po hlavnom meste Slovenska sa diamantovou výstavou budú môcť nadchnúť aj v Prahe. Následne diamanty vystavia aj v Karlových Varoch, Varšave a Sofii.

Generálneho riaditeľa D.I.C Přemysla Synka privítal v štúdiu Novín o 12-ej moderátor Ivan Janda. Pozrite si záznam z relácie a dozviete sa o diamantoch možno aj to, čo ste doteraz netušili.

SITA

Súvisiace články