Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
V nohách má už takmer 20 000 kilometrov!
Zdielať na

V nohách má už takmer 20 000 kilometrov!

Teraz Vám ukážeme človeka, ktorý si život bez rýchlej chôdze nedokáže predstaviť. Mráz - nemráz, tomuto športu sa venuje už sedem rokov a prezradil nám, že toto je najlepší liek na každodenné starosti.

Ani tuhé mrazy nebránia pánovi Milanovi Rozumovi z Vyšného Komárnika, aby každý deň absolvoval dlhé prechádzky. Najlepšie sa mu chodí po lesných cestičkách, a keď začínal, nachodil iba štyri až päť kilometrov.

Denne prejde 26 kilometrov

"K dnešnému dňu som prešiel 18 872 kilometrov, ale keď urobím 19 000 kilometrov, keď ich prakticky prejdem, tak idem na STK," povedal Rozum. Denne spraví v priemere 26 kilometrov, to si starostlivo zapisuje a pravidelne chodí k lekárovi. Poslednú STK-áčku v podobe celkové vyšetrenia a vyšetrenia krvi absolvoval, keď mal za sebou 10 125 kilometrov. Tvrdí, že chôdca je jedinečný šport pre zdravie.

Kvalitné topánky sú dôležité

"Pri chôdzi je dôležité mať kvalitnú obuv, lebo nohy pri tom trpia veľmi," pripomína chodec. Výber oblečenia závisí počasia.

Lekári prechádzky na čerstvom vzduchu odporúčajú

"Takáto pohybová aktivita, samozrejme v medziach normy je dôležitá pre zdravotný stav. Ovplyvňuje nielen kardiovaskulárny systém, ale aj psychiku človeka," hovorí lekár Tomáš Vasilenko. Venovať sa športu je podľa jeho slov dôležité nielen u mladých aktívnych ľudí, ale samozrejme aj u seniorov pre zachovanie kvality života.

TV JOJ

Súvisiace články