Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Aktualizované: Blíži sa koniec sveta? Tsunami zasiahne Slovensko
Zdielať na

Aktualizované: Blíži sa koniec sveta? Tsunami zasiahne Slovensko

Nedeľná erupcia Slnka bola mimoriadne silná. A môže spôsobiť nemalé problémy! Vyvrhnutá plazma zo žeravej hviezdy smeruje priamo k nám. Ako zasiahne Slovensko?

"Polárna žiara býva zriedkavo viditeľná aj na Slovensku," podotkol Jurčovič. Nebeské divadlo sa odohrá v noci na stredu. Pokaziť to však môže studený front a oblačnosť, ktorá zasiahla Slovensko. Pozrite si vysvetlenie odborníka. Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia.

Slnko sa podľa odborníkov nebezpečne prebúdza. Dôkazom je nedeľňajšia erupcia, pri ktorej vyvrhlo do medziplanetárneho priestoru veľa plazmy. To v konečnom dôsledku vyvolá mohutnú polárnu žiaru.

Erupcie podľa NASA naznačujú, že Slnko sa po niekoľkoročnom útlme opäť prebúdza k životu. To môže narobiť veľké problémy. Posledné solárne maximum, teda obdobie zvýšenej slnečnej aktivity a častejších erupcií, bolo v roku 2001. Keďže cyklus slnečnej aktivity je jedenásťročný, ďalšie maximum by malo nastať v roku 2012. To má byť podľa pesimistov aj rok, v ktorom nastane koniec sveta.

Najčítanejšie správy