Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Amatérske video: Sledujte únik z ruského pekla
Zdielať na

Amatérske video: Sledujte únik z ruského pekla

Zdroj: vykza.ru

Skupina mužov sa snažila uniknúť pred zúrivými plameňmi, ktoré pustošili ich dedinu.

"Pomalšie, pomalšie... zastav!" ozýva sa na videu, ktoré štvorica mladíkov nahrala pri dramatickom úniku z horiacej oblasti. "Panebože, vystúpme z auta!... Poďme preč z tejto cesty, sme priamo v ohni!"

Amatérske video zachytáva strastiplnú cestu skupiny mladých mužov, snažiacich sa dostať mimo ohňa. Jeden z nich neskôr situáciu, v akej sa v tom momente ocitli, označil za "živé peklo".

Oheň už zničil 77 miest a dedín

Lesné požiare sužujú veľkú časť západného Ruska od minulého týždňa a vyžiadali si už najmenej 28 obetí. Oheň zničil 77 miest a dedín a pred plameňmi museli evakuovať tisícky miestnych obyvateľov.

Hoci ruskí hasiči dostali lesné požiare v niektorých častiach krajiny pod kontrolu, v ďalších oblastiach dochádza k novým požiarom.

Vo Voronežskej oblasti na juhu Ruska, ktorá patrí medzi najviac postihnuté regióny, dostali hasiči oheň pod kontrolu a už neohrozuje obývané miesta.

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie však informovalo, že nové požiare sa šíria na ďalších miestach, predovšetkým v Mordviansku a v okolí priemyselného mesta Togliatti.

Rozsiahle časti Ruska sužuje veľké sucho. V krajine zaznamenali najhorúcejšie leto za uplynulých 130 rokov.

;hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="373">

Súvisiace články

Najčítanejšie správy