Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Maďarskí gymnazisti sa po tragédii vracajú domov
Zdielať na

Maďarskí gymnazisti sa po tragédii vracajú domov

Smrť dvoch študentov predčasne ukončila výmenný pobyt...

Dvaja pedagógovia a 11 žiakov by mali dnes priletieť do Viedne, odkiaľ pocestujú domov do severomaďarského Mosonmagyaróváru. Informoval o tom dnes maďarský internetový bulvárny denník Borsonline.

Gymnazisti boli v rámci výmenného programu na trojtýždňovej návšteve Spojených štátov u tamojšieho metodistického cirkevného zboru Marshallton United Methodist Church. Skupina mala pôvodne zostať za oceánom do 23. júla.

Žiaci sa minulú stredu plavili obojživelným plavidlom po rieke Delaware. Plavidlo s 37 cestujúcimi na palube sa popoludní počas vyhliadkovej plavby na rieke zrazilo s remorkérom a potopilo sa, 35 ľudí zachránili. Šesť zranených ľudí ošetrili v nemocnici. Telá 16-ročnej Dóry a 20-ročného Szabolcsa, ktoré neskôr našli, už identifikovali.

Americké federálne úrady vyšetrujú okolnosti havárie. V nedeľu ukončili vypočúvanie posádok oboch plavidiel, výsledky zatiaľ nezverejnili. Z doterajších informácií je zrejmé, že obojživelnému plavidlu sa prehrial motor, zastavilo sa a následne doň narazil remorkér.

REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy