Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Americká polícia chytila "bosého banditu"!
Zdielať na

Americká polícia chytila "bosého banditu"!

Zdroj: YouTube.com

Chlapec, tzv. bosý bandita bol celé roky obdivovaným hrdinom medzi mládežou. "Bosým" sa stal po jednej z početných lúpeží, kedy polícia našla odtlačok jeho bosej nohy.

V nedeľu však padol do rúk polície na ostrove Eleuthera patriaceho k Bahamám. Mladý kriminálnik sa teraz nachádza v hlavnom meste Nassau, oznámila polícia.

Harris-Moore pred týždňom havaroval s ukradnutým lietadlom na ostrove Great Abaco, kde sa až do nedele ukrýval.

Polícia pátrala po "bosom banditovi" od roku 2008. Podľa FBI v USA a Kanade spáchal viac ako 70 trestných činov, prevažne prepady a lúpeže. Kradol najmä autá, člny a lietadlá, ktoré sa naučil riadiť ako samouk.

Americká polícia vyhlásila po mladistvom kriminálnikovi medzinárodné pátranie. Polícia na Bahamách vyzvala obyvateľstvo na opatrnosť pred nebezpečným mladíkom, ktorý mohol byť ozbrojený.

V USA sa stal Harris-Moore hrdinom mladistvých. Mal svoj klub obdivovateľov, ktorí nosili a rozširovali tričká s jeho podobizňou, skladali a spievali o ňom piesne. Na internetovej sieti Facebook mal Harris-Moore desaťtisíce prívržencov. Na chytenie mladistvého banditu vypísala polícia odmenu 10 000 amerických dolárov (8000 eur).

Novinári začali prezývať Harrisa-Moora "bosý bandita" po jednej z lúpeží, kde sa našiel odtlačok jeho bosej nohy. Harris-Moore žil prevažne v lesoch a vyšetrovatelia predpokladajú, že pri prepadoch nenosil topánky zrejme preto, aby nerobil hluk.

;hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="620" height="373">

V štáte Indiana sa mu podarilo ukradnúť malé lietadlo typu Cessna, v ktorom odletel na Bahamy, kde pristál na vode. Polícia sledovala jeho stopu prepadov a krádeží až do vzdialenosti 80 kilometrov, kde ho v jednej reštaurácii zaznamenala kamera.

Matka kriminálnika Pam Kohlerová bola prekvapená, že jej syn dokázal lietadlom prekonať vzdialenosť 1600 kilometrov z USA na Bahamy. Bola by však radšej, keby odletel do nejakej krajiny, ktorá nemá s USA dohodu o vydávaní občanov. Svojho syna obhajuje a vznesené obvinenia proti nemu považuje za prehnané. "Čím ďalej by sa dostal z USA, tým lepšie. Teší ma, že si užil život na pekných ostrovoch."

Najčítanejšie správy