Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pobúrenie a zdesenie po útoku na policajtov v Berlíne
Zdielať na

Pobúrenie a zdesenie po útoku na policajtov v Berlíne

Sobotňajší útok na ochrancov poriadku počas inak pokojnej demonštrácie označila berlínska senátorka pre justíciu za kriminálny akt.

Za kriminálny akt, ktorý nemá nič do činenia so slobodou zhromažďovania sa, označila dnes berlínska senátorka pre justíciu Gisela von der Aue sobotňajší útok na ochrancov poriadku počas inak pokojnej demonštrácie proti vládnemu balíku úsporných opatrení v nemeckej metropole.

Hovorca berlínskej polície dnes informoval, že pravdepodobne autonomisti zaútočili na policajtov podomácky vyrobenou náložou, ktorá bola naplnená klincami alebo črepinami. Dvaja z ochrancov poriadku utrpeli ťažké zranenia, oboch operovali a pri chirurgických zákrokoch im z končatín odstránili rôzne predmety. Ich stav je medzičasom stabilizovaný. S ľahšími zraneniami vyviazlo ďalších 13 príslušníkov polície, ktorých ošetrili ambulantne.

TASR/AP/Daniel Maurer

Policajné odbory informovali, že úlomky dokonca prederavili ochranné odevy zasahujúcich policajtov, dvaja z nich utrpeli na nohách niekoľkocentimetrové rezné rany.

Tri osoby podozrivé z účasti na tomto útoku zadržali, v noci nadnes ich však prepustili na slobodu.

Prípad vyšetruje pre podozrenie z trestného činu pokusu o zabitie útvar štátnej polície pre odhaľovanie politicky motivovaných trestných činov.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre slabšie povahy ani pre deti.

Najčítanejšie správy