Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Na bábätká zaútočila líška
Zdielať na

Na bábätká zaútočila líška

Zdroj: Niall Brownrn/ilustračné

Bábätká sa nachádzajú vo vážnom, ale stabilizovanom stave

Líšky sa stali v mestských štvrtiach bežným javom. Odborníci na zvieratá však uviedli, že je mimoriadne zriedkavé, aby napadli človeka.

K útoku na sestry došlo v sobotu večer v londýnskom mestskom obvode Hackney, kým ich rodičia pozerali televíziu. Informovali o tom denníky.

Líška zrejme vošla do domu cez dvere na krytej terase, ktoré boli roztvorené kvôli horúcemu počasiu.

Rodiča dievčatiek vyhnali líšku z domu a zavolali záchranné služby. Obe deti utrpeli poranenia rúk a jedno dievčatko aj poranenia tváre.

Líšku neskôr deratizátori chytili do pasce v záhrade rodinného domu, uviedla polícia. Zviera dali usmrtiť dnes ráno, keď veterinár vyhlásil, že jeho premiestnenie nie je bezpečné. "Líšky sú plaché zvieratá a toto je mimoriadne zriedkavý jav," uviedla organizácia na ochranu zvierat RSPCA.

Poradca v oblasti ochrany zvierat John Bryant povedal pre britskú spravodajskú rozhlasovú stanicu BBC, že počas svojej kariéry sa ešte nikdy nestretol s útokom líšky, proti ktorej bolo treba zasahovať ako proti mestskému škodcovi.

"Je to tá najčudnejšia udalosť. Za 40 rokov práce s líškami som počul iba o dvoch podobných prípadoch - z jednej sa však vykľul nemecký ovčiak a z druhej mačka," dodal poradca.

Najčítanejšie správy