Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ničivé tornádo: Chlapčeka privalili sutiny domu
Zdielať na

Ničivé tornádo: Chlapčeka privalili sutiny domu

Zlikvidovalo desiatky domov, postŕhalo stĺpy elektrického vedenia a odnášalo autá z vozoviek... Tornádo si vzalo najmenej päť ľudských životov.

Ako informoval hovorca oklahomského vládneho úradu pre mimoriadne situácie Jerry Sojka, medzi obeťami je aj malý chlapec, ktorého zasiahli padajúce časti domu, ako aj muž, na ktorého sa prevrátila jeho dopravná trojkolka a zadlávila ho.

Traja ľudia prišli o život v meste Tecumseh a jeden v Oklahoma City, vzdialených od seba približne 72 kilometrov. Ďalších najmenej 58 ľudí utrpelo zranenia, dvaja z nich sú v kritickom stave.

V najťažšie postihnutých častiach Oklahoma City chodia členovia záchranných služieb dom od domu a zisťujú, či sú všetci obyvatelia v poriadku.

Búrky spôsobili niekoľko dopravných nehôd, po ktorých uzavreli dve hlavné medzištátne cesty. Škody na majetku boli hlásené z mnohých obcí v severnej, strednej a východnej časti štátu Oklahoma.

Ľudia boli o zlom počasí informovaní Centrom predpovedania búrok v meste Norman, ktoré predpovedalo vznik tornád, pretože došlo k ideálnym podmienkam pre ich vznik vhodnou kombináciou vetra, tepla a vlhkosti.

;hl=cs_CZ&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="373" width="620">


Zväčšiť mapu

Najčítanejšie správy