Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Biskup fackal chovancov domova
Zdielať na
Zahraničie

Biskup fackal chovancov domova

Zdroj: YOUTUBE

Biskup augsburský Walter Mixa dnes pripustil, že fackal chovancov detského domova

Ešte začiatkom mesiaca biskup deklaroval, že je hlboko otrasený obvineniami, ktoré boli vznesené voči jeho osobe. Súčasne ubezpečil, že nikdy voči deťom alebo mladým ľuďom nepoužil fyzické násilie a to v žiadnej forme.

Ako sa hovorí v jeho dnes zverejnenom vyhlásení, nemôže vylúčiť, že sa počas svojho dlhoročného pôsobenia v roli pedagóga a duchovného dostal do stretu s mladými ľuďmi, čo bolo však vtedy podľa jeho názoru úplne normálne. "Všetci učitelia a žiaci tejto generácie to aj vedia," dodal.

Walter Mixa už skôr vyjadril pripravenosť na stretnutie s bývalými chovancami domova s cieľom hovoriť o ich spomienkach, zážitkoch a obvineniach. Viacero Mixových chovancov miestoprísažne vyhlásilo, že boli v 70. a 80. rokoch zneužívaní počas jeho pôsobenia v tomto domove. Malo tam dochádzať okrem iného k fackovaniu, bitiu palicou a ďalším fyzickým násilnostiam, informovali už skôr nemecké médiá.

Biskupstvo tieto tvrdenia odmietlo ako absurdné. Žiadne indície, ktoré by ich potvrdili, sa nenašli ani pri doterajšom vyšetrovaní hornobavorských úradov.

Walter Mixa, rodák z Horného Sliezska, ktorý 25. apríla oslávi 69. narodeniny, je biskupom od roku 1996. Najskôr pôsobil v biskupstve Eichstätt, od roku 2000 je katolíckym biskupom nemeckých ozbrojených síl a od roku 2005 biskupom v Augsburgu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy