Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Šesťročnú zneužilo 23 spolužiakov!
Zdielať na
Zahraničie

Šesťročnú zneužilo 23 spolužiakov!

Zdroj: Kanzeon Zen Center/ilustračné

Ani jedného z mladých páchateľov nepotrestali!

Šokujúci a len ťažko uveriteľný prípad sa dostal podľa Daily Mail na verejnosť až teraz, hoci vyšetrovanie prípadu odštartovalo už pred dvoma rokmi. Zisťovanie okolností otrasného konania detí sťažovalo málo dôkazov.

Preskúmaním prípadu muži zákona zistili, že napokon ani jedno dieťa, ktoré so zneužitím malo dočinenia, nevylúčili zo školského zariadenia! O neprávosti a o celom škandále prehovorila matka zneužitého dievčatka. "Moja dcéra bola ako iné dievčatá v jej veku. Nikdy nezabudnem na výraz jej tváre, keď mi to začala rozprávať."

Keith Towler, detská komisárka pre Wales povedala: "Ideme znovu prehodnotiť posúdený proces, aby sme sa uistili, že zistenia sú včas publikované, aby sme mohli dostať naozaj každého, kto bol v prípade zainteresovaný". 

Posúdenia zneužitia 6-ročného dievčatka publikovali až dva roky po prvých obvineniach. A vyšetrovanie sa rozbehlo až keď matka preložila dcérku do inej školy a podala oficiálnu súdnu žalobu. Výchovná poradkyňa dovtedy tvrdila, že mali na deti nedostatok dôkazov.

Navyše, deti sú neplnoleté a tak sa predpokladalo, že napriek 20 detským svedkom bude ťažké zistiť, čo sa naozaj stalo. Rodičia školu obviňujú, že začala konať príliš neskoro.

Zdielať na

Najčítanejšie správy