Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Pakistan odmietol vydať Indii osoby podozrivé z teroristických útokov
Zdielať na
Zahraničie

Pakistan odmietol vydať Indii osoby podozrivé z teroristických útokov

Zdroj: SITA/AP Photo/Khalid Tanveer

Osoby podozrivé z teroristických útokov v Mumbaji Pakistan Indii nevydá.

Vyhlásil to v utorok pakistanský minister zahraničných vecí Šáh Mehmúd Kuréší. Pakistan podozrivých nevydá ani v prípade ich usvedčenia, vyhlásil minister. Pakistanské bezpečnostné sily zatkli v nedeľu skupinu osôb podozrivých z prípravy útokov v indickom Bombaji.

Podľa neoficiálnych informácií zadržali v tábore militantnej islamskej organizácie Laškar-i-Tajjiba v pakistanskej časti Kašmíru okolo 20 podozrivých, medzi nimi má byť aj údajný strojca útokov.

"Zatýkania prebiehajú v záujme nášho vlastného vyšetrovania. Aj v prípade, keď sa podozrenia proti ktorémukoľvek podozrivému potvrdia, nevydáme ho Indii," povedal Kuréší. "Proti podozrivým budeme postupovať v zmysle pakistanských zákonov," zdôraznil pakistanský minister

Trojdňové útoky na indickú finančnú metropolu Mumbaj sa začali 26. novembra. Ich tragickým výsledkom je smrť viac ako 170 ľudí, z toho 26 cudzincov. Skupina ozbrojených mužov zaútočila na niekoľko cieľov vrátane preplnenej železničnej stanice, nemocnice, dvoch luxusných hotelov a židovského centra.

Zdielať na

Najčítanejšie správy