Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Neonacisti majú vo väzniciach tajnú sieť
Zdielať na
Zahraničie

Neonacisti majú vo väzniciach tajnú sieť

V českých väzniciach údajne funguje dobre organizovaná tajná sieť neonacistov a skinheadov. Na neonacistických koncertoch sa vyberajú peniaze, ktoré idú na ich väzenské účty, či na platenie právnikov. <b>Pozrite si VIDEO</b>

V českých väzniciach údajne funguje dobre organizovaná tajná sieť neonacistov a skinheadov. Na neonacistických koncertoch sa vyberajú peniaze, ktoré idú na ich väzenské účty, či na platenie právnikov.

Väzenská správa takéto informácie popiera. Na druhej strane priznáva, že nemá ako, neonacistov vo väzniciach kontrolovať. Neonacisti si hovoria Prisoners of war, teda vojnoví zajatci. Bojujú tak vo vojne "za záchranu bielej rasy." Ich bojom je napríklad to, že napadli a dopichali nožom Róma.

Väzenská sieť má mať zhruba 25 členov. Sú to väčšinou odsúdenci za násilné trestné činy s rasovým podtextom. Informácie o tom, že v českých väzniciach fungovala sieť neonacistov však väzenská správa odmieta.

V organizácii na podporu odsúdených neonacistov vraj figurujú aj bývalí policajti. Tí tvoria aj zoznamy, koho vo väzení je potrebné podporovať.  Organizácia má presne zadefinované členstvo. "Medzi Prisoners of war zaraďujeme všetkých bielych ľudí nežidovského pôvodu, ktorí sú stíhaní za zločiny, ktoré vykonali pre bielu rasu."

Peniaze na uväznených neonacistov vyberajú členovia siete na internete, ale aj na koncertoch. Organizátori vraj chcú založiť aj občianske združenie. Podľa odborníkov je však spolok Prisoners of war nebezpečný tým, že neonacisti a skinheadi nestrácajú kontakt s ostatnými radikálmi.



Zdielať na

Najčítanejšie správy