Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V mexickej masakre 22 mŕtvych
Zdielať na
Zahraničie

V mexickej masakre 22 mŕtvych

Počas víkendu prebehla Mexikom ďalšia vlna násilia. Zomrelo v nej 22 ľudí, z nich šiesti boli práve hliadkujúci policajti. <b>Pozrite si VIDEO</b>

V mexickej masakre počas tohto víkendu zahynulo až 22 ľudí. Všetci boli zastrelení v dvoch štátoch Mexika, šiesti v severnom štáte Sinaloa, 16 v Guerrero.

"Musíme konať. Ľutujeme, že tu bolo zavraždených toľko policajtov a to aj mestských, federálnych a štátnych. Skutočne ľutujeme priebeh týchto udalostí. Chystáme sa zaútočiť a využiť plnú právnu silu," komentoval vlnu násilia minister lokálnej vlády Rafael Oceguera.

Doteraz zomrelo v bojoch medzi drogovými gangami a bezpečnostnými silami v Mexiku už viac než 1.000 ľudí. Naposledy zomrelo 22 ľudí vo vlne násilia tento víkend. V sobotu zabila skupina ľudí s automatickými zbraňami sedem ľudí v meste Iguala a v nedeľu skupina oblečená v uniformách elitnej polície deväť mužov v Petatlane v Guerrero. Všetci mŕtvi boli členmi asociácie farmárov.

Ďalších šesť policajtov bolo zastrelených v separatistickom incidente v meste Culiacan v Sinaloa. Niektorí práve hliadkovali vo svojich vozidlách. Práve tento štát je vedený najhľadanejším mužom Joaquinom "Shorty" Guzmanom.

Na mnohých miestach ostali po vraždách porozvešané transparenty varujúce pred ďalšími vraždami.

Zdielať na

Najčítanejšie správy