Polojasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Cyklón Nargis ničil mestá a zabíjal
Zdielať na
Zahraničie

Cyklón Nargis ničil mestá a zabíjal

Zničené budovy, mestá bez elektriny a bez vody, vyvrátené stromy a štyria mŕtvi - to je zatiaľ bilancia tropického cyklónu Nargis, ktorý nivočil Barmu. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Veľký tropický cyklón Nargis s viac než 190 kilometrovou rýchlosťou v priebehu tohto víkendu narazil na pobrežie ázijského štátu Barma, zničil niekoľko miest nielen na pobreží a zabil štyroch ľudí. Postihnuté oblasti monitoruje barmská vojenská vláda až v piatich oblastiach v regióne Irrawaddy.

Vo veľkých mestách zostalo po cyklóne niekoľko zničených ulíc, pokrytých troskami zrútených budov a vyvrátených stromov. Množstvo striech bolo strhnutých dokonca z pevných zabezpečených budov, z čoho vyplýva, že chatrčové mestá v delte rieky Irrawaddy ostali úplne zdemolované.

Rangún ešte aj dnes ostáva bez elektriny a vody. Všetky odlety z Rangúnu boli zrušené a prílety presmerované do mesta Mandalay. Prílivové vlny pri pobreží dosiahli až 3,5 metra.

Najvyšší predstavitelia štátu sa už stretli, aby prerokovali svoj postup v zhodnocovaní škôd a príprav operácií na pomoc postihnutým oblastiam.

Zdielať na

Najčítanejšie správy