Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Náhradná matka priviedla na svet pre iných už 12 detí
Zdielať na
Zahraničie

Náhradná matka priviedla na svet pre iných už 12 detí

Zdroj: sutherlandearlysupportservice.org/ilustračné

"Nikdy som nemala žiadny problém s odovzdaním bábätka," vyhlásila po pôrode trojčiat - svojho desiateho, jedenásteho a dvanásteho potomka pre iných. "S deťmi v maternici ma nespája žiadne puto."

Carole Horlocková je najplodnejšou náhradnou matkou v Británii - priviedla na svet pre iných už 12 detí. Jej najnovším počinom sú trojčatá, ktoré porodila v polovici marca pre bezdetný grécky pár, píše server News.com.au.

Väčšina matiek si nevie predstaviť nič horšie, než že by sa s dieťaťom, ktoré porodili, museli rozlúčiť a už ho nikdy nevideli. Ale Carole to ťažkú hlavu nerobí.

"Nikdy som nemala žiadny problém s odovzdaním bábätka," vyhlásila po pôrode trojčiat - svojho desiateho, jedenásteho a dvanásteho potomka pre iných. "S deťmi v maternici ma nespája žiadne puto," dodala 41-ročná Carole, ktorá má tiež dve vlastné dcéry. "Puto s mojimi vlastnými ratolesťami sa vytvorilo, až keď prišli na svet a ja som sa o nich starala a kŕmila ich."

Carol Horlocková zo Stevenage v anglickom kniežatstve Hertfordshire bola dlhšie než desať rokov takmer neustále tehotná.

Trojčatá porodila gréckemu páru vo veku okolo 30 rokov. Ona je učiteľka, ktorá sa pred dvomi rokmi kvôli rakovine musela podrobiť hysterektómii, chirurgickému odňatiu maternice.

Lekári na Carole Horlockovú apelovali, aby pristúpila na interrupciu jedného z troch plodov. Varovali ju, že vzhľadom k jej veku hrozí väčšie nebezpečenstvo, že sa deti narodia s vrodenou vadou alebo zomrú pri pôrode. Upozornili ju tiež, že by mohol byť ohrozený i jej život. Ona ale odmietla. Trojčatá prišli na svet cisárskym rezom 15. marca v Aténach približne v 35. týždni tehotenstva.

Ako prvý sa narodil chlapec pomenovaný Panagiotis, vážiaci 2,55 kg. Druhé prišlo na svet dievčatko Paraskevi (2,67 kg) a po nej ďalšie dievčatko Helen (2,49 kg). Všetky deti sú zdravé.

Carole má z prvého manželstva dcéru Steffanii, ktorá sa narodila v roku 1991. O tri roky neskôr sa jej z iného vzťahu narodila Megan.

Prvýkrát sa náhradnou matkou stala v roku 1995 a od tej doby porodila bezdetným párom osem dievčatiek a štyroch chlapcov (vrátane dvojčiat a trojčiat).

Zdielať na

Najčítanejšie správy