Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Travič psov stále na úteku
Zdielať na
Zahraničie

Travič psov stále na úteku

Zdroj: search.creativecommons.org/ilustračné

Má na svedomí už 15 otrávených psíkov. Jedom na hlodavce napúšťa mäso a to hádže do parku, kam ľudia chodia venčiť svojich miláčikov.

Už štyri roky pátra polícia po mužovi travičovi z Třebíča. Doteraz má na konte už 15 otrávených psíkov. Jedom na hlodavce napúšťa mäso a toto potom rozhadzuje po parku, kam chodí väčšina ľudí venčiť svojich psích miláčikov.

Zviera, ktoré otrávené mäso zožerie, dostane okamžite kŕče a jeho šanca na prežitie je iba minimálna. Napríklad šesťročný nemecký ovčiak Brit prežil naozaj len so šťastím. Pred 14 dňami len o chĺpok ušiel hrobárovi z lopaty. V parku zožral mäso napustené jedom.

Majitelia Brita okamžite odviezli k veterinárovi. Mal penu na ústach a celý sa trepal. Včasný zásah Brita zachránil. Účinky nastupujú rýchlo a dokonca rovnako pôsobia aj na človeka. Pokiaľ by otrávené mäso zjedlo malé dieťa, mohlo by zomrieť.

Páchateľ bez srdca sa takto dopustil škody na majetku a hrozí mu 15.000 českých korún pokuty. Polícia upozorňuje, aby majitelia dávali psom pri venčení košíky.

Viac uvidíte v dnešných Krimi Novinách.

Zdielať na

Najčítanejšie správy