Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Česku sa zrazilo 116 áut
Zdielať na
Zahraničie

V Česku sa zrazilo 116 áut

Tridsať ľudí je zranených, šesť ťažko. Na mieste zasahuje niekoľko hasičských jednotiek, policajti a záchranári. <b>Pozrite šokujúce zábery v našom VIDEU</b>

Na diaľnici D1 medzi 100. a 97. kilometrom sa v oboch smeroch stalo niekoľko hromadných dopravných nehôd.

Podľa hovorcu Krajského úradu v Jihlave havarovalo v hustej fujavici 116 áut. Tridsať ľudí sa zranilo, z toho šesť ťažko. Jeden z účastníkov zrážky utrpel ťažké poranenie hlavy, ďalší mal rozdrvenú ruku, tretí poranenie hrudníka.

Podľa odhadov hasičov uviazlo na D1 asi 20 000 ľudí. Národné dopravné informačné centrum odhadlo, že diaľnica by mohla byť čiastočne uvoľnená  okolo 19. hodine. V oblasti nehôd sú mnohokilometrové kolóny. Autá zaplavili i komunikácie v okolí diaľnice.

Na mieste zasahuje niekoľko hasičských jednotiek, policajti a záchranári. Podľa informácií Národného dopravného informačného centra zatiaľ policajti kvôli hustému sneženiu v oblasti neudávajú objazdné trasy.

ČTK/Pavlíček Luboš

Ako uviedol svedok nehody, asi 30 rozbitých áut vytvorilo 20 metrovú kolónu. V tej uviazli aj záchranári a preto ich na miesto tejto hromadnej havárie museli doviezť vrtuľníky. Ťažko zranených odviezli do nemocníc v Jihlave, Třebíči a Brne.

Na miesto nešťastia prišiel aj autobus hasičov. Účastníkom nehody pomáha až sedem hasičských jednotiek.

Na mieste je posádkam havarovaných áut k dispozícii autobus s nutným vybavením. "V rámci možností sa bude pohybovať, k dispozícii je čaj, minerálky a deky," uviedla hovorkyňa kraja Jitka Svatošová po rokovaní pracovnej skupiny krízového štábu kraja, ktorú zvolal hejtman Miloš Vystrčil.

Problémy očakávajú aj v nasledujúcich dňoch, Česko v piatok zasiahne silné sneženie.  Meteorológovia varujú aj pred silným juhozápadným vetrom, ktorý bude mať silu víchrice.

Zdielať na

Najčítanejšie správy