Polojasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Najsilnejšia víchrica izolovala tisícky ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Najsilnejšia víchrica izolovala tisícky ľudí

Indické bezpečnostné sily museli evakuovať lietadlami už stovky ľudí, ktorí ostali v kašmírskom regióne odtrhnutí od zvyšku sveta. <b>VIDEO: evakuácia ľudí</b>

Himalájsky región Jammu a Kašmír ostal po tohtoročných silných snehových zrážkach a doposiaľ najsilnejšej víchrici úplne odtrhnutý od ostatnej časti Indie. Včera odtiaľto museli evakuovať niekoľko stoviek ľudí aj kvôli silným lavínam.

Zo severného Jammu a Kašmíra museli včera indické bezpečnostné sily evakuovať niekoľko stoviek pasažierov uviaznutých v tomto himalájskom regióne. Podľa posledných informácií tu bolo už 20 ľudí zabitých lavínami, 15 je neustále nezvestných.

Kvôli silným snehovým zrážkam ostala uzavretá aj národná hlavná diaľnica Jammu-Srinagar na 17 dní. Indická armáda lietadlami evakuovala už 1500 ľudí, ktorí ostali odtrhnutí od zvyšku štátu v Kašmírskej doline.

"Najmenej 5000 pasažierov bolo ešte uviaznutých na autobusovej zastávke. V jednom lietadle bolo odvezených asi 250 ľudí a ďalších 700 či 800 je ešte tu a plno ďalších vonku," povedal jeden z pasažierov v Jammu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy