Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V Nemecku našli masový hrob
Zdielať na
Zahraničie

V Nemecku našli masový hrob

Svetové agentúry aktuálne priniesli zábery masového hrobu, ktorý včera objavili robotníci v nemeckom meste Kassel. Pri stavbe základov novej budovy univerzity sa našlo viac ako 60 ľudských kostier. <b>VIDEO:Odkrývanie masového hrobu</b>

Svetové agentúry aktuálne priniesli zábery masového hrobu, ktorý včera objavili robotníci v nemeckom meste Kassel. Pri stavbe základov novej budovy univerzity sa našlo viac ako 60 ľudských kostier.

Dnes sa pokračuje v ich postupnom odkrývaní, práce budú pokračovať možno aj v ďalších dňoch.

Podľa predbežných vyjadrení odborníkov sú nájdené kosti pravdepodobne  pozostatkami ľudí, ktorí tu v devätnástom storočí zahynuli na zatiaľ nezistenú epidémiu. Historici však prišli aj s iným tvrdením, podľa ktorého kostry môžu patriť aj obetiam Druhej svetovej vojny.

Robotníci telá objavili počas výkopových prác, ktoré boli zahájené v rámci rozširovania miestneho univerzitného areálu v centre mesta Kassel. Ľudské pozostatky boli poukladané vo viacerých hroboch, umiestnených tesne vedľa seba.

V súčasnosti sa zodpovední experti venujú vyšetrovaniu s cieľom zistiť, približnú dobu, ktorú kostry ležali v zemi. Podľa predbežných odhadov, telá boli pochované približne pred 50-timi až 100 rokmi.



Zdielať na

Najčítanejšie správy