Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lietadlo so 14 pasažiermi sa zrútilo do mora
Zdielať na
Zahraničie

Lietadlo so 14 pasažiermi sa zrútilo do mora

Zdroj: bbc.co.uk/ilustračné

Súkromné lietadlo so 14 pasažiermi na palube sa v piatok zrútilo do mora po štarte z medzinárodného letiska Simóna Bolívara neďaleko Caracasu.

Súkromné lietadlo so 14 pasažiermi na palube sa v piatok zrútilo do mora po štarte z medzinárodného letiska Simóna Bolívara neďaleko Caracasu. Talianske ministerstvo zahraničia informovalo, že na palube boli ôsmi talianski občania.

Podľa predstaviteľky venezuelskej agentúry pre záchranné služby bol medzi pasažiermi aj jeden Američan, ostatní boli Venezuelčania. Zatiaľ nie je známe, či haváriu lietadla niekto prežil. Dvojmotorové lietadlo sa zrútilo asi 10 km od karibského súostrovia, uviedol generál Antonio Rivero, riaditeľ venezuelskej agentúry pre záchranné služby.

Americké veľvyslanectvo v krajine zatiaľ nepotvrdilo prítomnosť svojho občana na palube lietadla. Záchranné tímy prehľadávajú oblasť a pátrajú po potopenom vraku stroja.

Ostrovy Los Roques sú obľúbenou turistickou destináciou, známou svojím národným parkom a vynikajúcimi možnosťami na potápanie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy