Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bukovskij nemôže kandidovať na prezidenta
Zdielať na
Zahraničie

Bukovskij nemôže kandidovať na prezidenta

Zdroj: SITA/AP Photo/ Ivan Sekretarev

Úsilie bývalého sovietskeho disidenta Vladimira Bukovského o získanie postu ruského prezidenta sa v sobotu skončilo po tom, ako ruská Ústredná volebná komisia označila jeho kandidatúru za neplatnú.

Úsilie bývalého sovietskeho disidenta Vladimira Bukovského o získanie postu ruského prezidenta sa v sobotu skončilo po tom, ako ruská Ústredná volebná komisia označila jeho kandidatúru za neplatnú. Bukovského, ktorý žije v Britanii, volebná komisia vylúčila s odôvodnením, že podľa ústavy musia kandidáti minimálne 10 rokov žiť v Rusku, informovala tlačová agentúra RIA Novosti. Komisia taktiež informovala, že Bukovskij vo voľbách 2. marca nemôže kandidovať preto, že má dvojité občianstvo, uviedla tlačová agentúra Interfax.

Pravdepodobný nástupca prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Medvedev sa do volieb zaregistroval tento týždeň ako kandidát strany Jednotné Rusko.

Ďalšími kandidátmi sú líder Komunistickej strany Gennadij Zjuganov, líder ultranacionalistickej strany LDPR Vladimir Žirinovskij a tiež traja nezávislí. Každý kandidát musí pred oficiálnou registráciou získať dva milióny podpisov od svojich podporovateľov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy