Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Železničné nešťastie si vyžiadalo 60 mŕtvych
Zdielať na
Zahraničie

Železničné nešťastie si vyžiadalo 60 mŕtvych

Najmenej 58 mŕtvych a vyše 120 zranených si vyžiadalo dnešné železničné nešťastie v južnom Pakistane. <b>VIDEO: miesto nešťastia</b>

Najmenej 58 mŕtvych a vyše 120 zranených si vyžiadalo dnešné železničné nešťastie v južnom Pakistane.

Súprava vlakov idúca z Karáčí do Láhauru sa vykoľajila a záchranári stále vyslobodzujú z prevrátených vagónov nové obete. Ich počet sa podľa miestnej polície, na ktorú sa odvolávajú agentúry, pravdepodobne zvýši. Najmenej 40 zranených je v kritickom stave.

Nehoda sa stala okolo 02:25 miestneho času blízko mesta Mehrabpur v provincii Sindh, kedy zišiel z koľaje 12 s počtom 16 vagónov nočného expresu. Príčina nehody nie je zatiaľ známa. Vysoký predstaviteľ pakistanských železníc už ale vylúčil sabotáž a myslí si, že nehoda spôsobila chybná koľajnica.

Podľa policajného dôstojníka z Karáčí, ktorého cituje agentúra AP, cestovalo expresom asi 700 ľudí. Medzi nimi bola vraj i veľká skupina svadobčanov, ktorá mala prenajatý špeciálny vagón.

Podľa jedného z miestnych obyvateľov boli takmer všetky vagóny vlaku zničené.

"Je tam úplná tma. Pre záchranára je takmer nemožné zasiahnuť," povedal Azhár alí Radžpar telefonicky agentúre AP. Spravodaj agentúry Reuters počul na mieste nešťastia cestujúci, ako volajú o pomoc z útrob zdemolovaných vagónov.

"Prosím, dostaňte nás odtiaľ," stonal jeden z nich.
    

Jeden zo zranených, ktorý ležal na trati povedal, že sa vlak naraz začal otriasať.
"Nevedel som, čo sa deje. Z ničoho nič sa vlak začal triasť a my sme spadli," uviedol Mohammad Ikbal. "Bola tam úplná tma. Ležali sme v tej tme na koľajniciach tri, štyri hodiny."

Okolo 130 ľudí zahynulo v júli 2005, keď v rovnakej provincii narazil preplnený osobný vlak do iného stojaceho na stanici. Po zrážke do vrakov oboch súprav do nich vrazil ešte tretí vlak.

Zdielať na

Najčítanejšie správy