Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kolumbijska armáda zabila siedmich rebelov
Zdielať na
Zahraničie

Kolumbijska armáda zabila siedmich rebelov

Kolumbijskí vojaci minulý týždeň vo štvrtok, zastrelili siedmich rebelov z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC ). Stalo sa tak počas vojenského útoku v regióne Putumayo. <b>VIDEO: Povstalci pod tvrdou paľbou kolumbijskej armády</b>

Kolumbijskí vojaci minulý týždeň vo štvrtok, zastrelili siedmich rebelov z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC). Stalo sa tak  počas vojenského útoku v regióne Putumayo.
 
Kolumbijska armáda strielala na tábory rebelov nachádzajúce sa hlboko v džungli z vrtuľníkov. Po ukončení guľometnej paľby vojenské jednotky objavili sedem tiel. Vládni úradníci informovali, že kolumbijska armáda sa pokúša znovu získať kontrolu nad skupinami vzbúrencov v oblasti.

"Vojenské oddiely z 27. brigády tvrdo udreli do vojenských a organizačných štruktúr FARC v Putumaye. Našli sme tri tábory a zničili viac ako 1,5 tony výbušnín", uviedol generál Javier Fernandez, veliteľ 27. brigády, ktorá viedla ozbrojený útok.



Kolumbia je už dlho sužovaná nezmieriteľným bojom medzi ňou a ozbrojenými povstalcami z FARC. Štát začal väčšmi tlačiť na rebelov po zvolení Alvara Uribeho za prezidenta.

Súčasná hlava štátu je spojencom Spojených štátov a je obľúbená pre jeho nekompromisný postoj voči FARC. Uribe prednedávnom odmietol požiadavky vzbúrencov na stiahnutie vládnych vojsk pre uľahčenie mierových rozhovorov.

Revolučné sily o sebe vyhlasujú, že bojujú za nastolenie socializmu v Kolumbii, ale v skutočnosti sú financované z obchodu s kokaínom.

Zdielať na

Najčítanejšie správy