Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kňaz verí v Boha a v Elvisa Presleyho
Zdielať na
Zahraničie

Kňaz verí v Boha a v Elvisa Presleyho

Zdroj: Joshua Wickerham/ilustračné

Vo voľnom čase vystupuje ako Elvis, čo mu dodáva inšpiráciu k duchovnej podpore cirkevných ovečiek. Do kázní zapája úryvky z textov Elvisových hitov.

Katolícky kňaz Antoniu Petrescu z juhotalianskeho mestečka Avezzano uznáva iba dve autority: Boha a zosnulú rockandrolovú hviezdu Elvise Presleyho.

Problém s tým vraj nemá, ba naopak. Vo svojom voľnom čase umelecky vystupuje ako Elvis, čo mu vraj dodáva náboženskú inšpiráciu k duchovnej podpore cirkevných ovečiek.

Rockandrolový kráľ a katolícka viera sa dobre dopĺňajú, pretože Elvis spieval "všeobecne o láske", tvrdí 34-ročný Petrescu, ktorý pochádza z Rumunska. Preto tiež do svojich kázaní zapája úryvky z textov Elvisových hitov. Len čo odslúži omšu, prezlečie sa do lesknúcich sa sexy oblečení a la Elvis a razom as z neho stane údajne niekto iný.

Tiež jeho webové stránky ako keby nepatrili k jednej a tej istej osobe. Sú na nich dva vstupy - jeden pre Antonia "kňaza", druhý pre Antonia "umelca".

Petrescu vraj cíti čoby kňaz zodpovednosť "kráčať po Zemi a milovať Ježiša". V tejto náročnej úlohe ho inšpiruje "Elvisovo hľadanie špirituality vo vlastnom živote".

Zdielať na

Najčítanejšie správy