Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princovi Wiliamovi sa splní sen, naučí sa pilotovať
Zdielať na
Zahraničie

Princovi Wiliamovi sa splní sen, naučí sa pilotovať

Zdroj: Mario Testino

Britský princ tak bude kráčať v stopách svojich predkov.

Britský princ William bude kráčať v stopách svojho otca Charlesa a začne sa budúci rok v britskom Kráľovskom letectve (RAF) učiť pilotovať lietadlá.
Podľa agentúry Reuters to dnes oznámil jeho hovorca.

Dvadsaťpäťročný William, ktorý je po Charlesovi druhým v poradí na britský trón, sa od januára bude štyri mesiace učiť riadiť helikoptéry i lietadlá s pevnými krídlami. Princ Charles, starý otec princ Philip i strýko princ Andrew už pilotnú kvalifikáciu RAF majú.

Vlani dokončil William výcvikový kurz dôstojníka britskej armády. Po stáži v letectve ho ešte čaká leto na palubách lodí a ponoriek britského vojenského námorníctva.

„Čas, ktorý strávi u RAF, mu umožní naplniť celoživotnú túžbu naučiť sa lietať,“ uviedol princov hovorca. Podľa neho bude William zdieľať profesný život s britskými vojenskými letcami a námorníkmi.

V roku 2006 ukončil William prestížnu Kráľovskú vojenskú akadémiu v Sandhurste. Dôstojnícku službu zahájil v elitnom pluku Blues and Royals, ktorý je súčasťou kráľovskej gardy. Ako podporučík William velí jednotke štyroch obrnených prieskumných vozidiel s posádkou 12 mužov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy