Oblačno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Herci protestovali proti hladu
Zdielať na
Zahraničie

Herci protestovali proti hladu

Demonštranti žiadali svetových lídrov, aby rokovali o probléme hladu vo svete.

Malá skupina demonštrantov sa včera zhromaždila pri sídle OSN, aby zdôraznila príčiny svetového hladu a protestovala  proti tomu, že svet proti hladu nebojuje dostatočne.

Na čele protestov stali hviezdy Boollywodu (indická obdoba Hollywoodu) Shabana Azmi, Hollywoodu Tim Meadows a Nollywoodu (nigérijská obdoba Hollywoodu) Hilda Dokubo. Tento protest bol súčasťou kampane HungerFREE, ktorú organizuje medzinárodné združenie Action Aid.

Protestujúci držali v rukách veľké taniere s nápisom „Bush – čo tak svet bez hladu“ a „OSN riešte problém hladu," kým herci sa prihovárali účastníkom protestu.

„Som šokovaný, že OSN hovorí o všetkých problémoch sveta, no jedlo nie je prioritou v jej programe hoci práve  to  žiadame. Dať jedlo a svet bez hladu na rokovací stôl OSN,"  povedala Azmi.

Taktiež zdôraznila, že zatiaľ čo v New Yorku sa stretli svetoví lídri na 62. Valnom zhromaždení OSN, 854 miliónov ľudí na svete hladuje a tento problém je najvážnejší v niektorých častiach Indie.

H. Dokubo, držiteľka ocenenia pre nollywoodských hercov a aktivistka povedala, že je to hanba, ak je vo svete pre každého dosť jedla, ale mnohí sa k nemu nedostanú  kvôli nerovnosti, zlému riadeniu a korupcii.

Výzva ActionAid má byť prijatá ako rezolúcia Valného zhromaždenia OSN a jedinou krajinou, ktorá je proti sú Spojené štáty.

Zdielať na

Najčítanejšie správy