Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Simpson na desaťročia za mreže
Zdielať na
Zahraničie

Simpson na desaťročia za mreže

Bývalý populárny hráč amerického futbalu má opäť obrovské problémy so zákonom. Teraz mu hrozí, že bude sedieť vo väzení až 35 rokov. Najnovšie ho obvinili z účasti na ozbrojenej lúpeži v kasíne v Las Vegas.

Šesťdesiatročný O. J. Simpson bol obvinený spolu s niekoľkými ďalšími ľuďmi z násilného vlámania sa do hotelového kasína Palace Station v Las Vegas. Policajti ho chytili a zatiaľ držia v hoteli Palms neďaleko známeho zábavného centra. Celkovo ho obvinili hneď z niekoľkých trestných činov: okrem lúpeže to je aj prepad so strelnou zbraňou, či sprisahanie pre prípravu lúpeže.

Podľa policajného seržanta Johna Lorenta by mal najbližšie o Simpsonovom osude – možnom prepustení na kauciu - rozhodovať súd vo štvrtok 20. septembra.

Polícia cez víkend chytila aj ďalšieho muža, ktorý by mal byť Simpsonovým komplicom a možno k nemu pribudne ešte niekoľko ďalších ľudí. Pri prehliadke Simpsonovej rezidencie našli policajti dve pištole a ďalšie dôkazy. Podľa doteraz zverejnených informácií mal O. J. Simpson vniknúť do jednej miestnosti kasína a odtiaľ si zobrať niekoľko vecí a fotografií, ktoré sa viažu na jeho športové úspechy.

Bývalá hviezda priznáva, že sa čin stal, ale tvrdí, že sú to všetko jej veci, patria jej a preto ich nemohla ukradnúť. Simpson si vraj išiel zobrať svoje veci, pretože sa dozvedel, že sa majú vydražiť. Podľa majiteľa aukčnej siene Toma Riccioa sa dohodol, že pred aukciou príde, ukáže, ktoré predmety mu patria a zberateľov požiada, aby mu ich vrátili, inak zavolá políciu. V skutočnosti prišiel s ozbrojeným sprievodom a tak ho jeden z prítomných udal.

O.J. Simpson sa smutne preslávil v rokoch 1994 a 1995, keď ho obvinili a súdili za vraždu bývalej manželky Nicole Brown Simpsonovej a jej priateľa Rona Goldmana. Neodsúdili ho, ale v občianskoprávnom konaní ho súd potrestal pokutou 33 a pol milióna dolárov a vtedy Simpson niektoré pamiatky na svoju kariéru predal.

Zdielať na

Najčítanejšie správy