Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Krakov musí vrátiť peniaze na olympiádu
Zdielať na

Krakov musí vrátiť peniaze na olympiádu

KRAKOV / Kandidatúra Slovenska s poľským Krakovom na Zimné olympijské hry je definitívnou minulosťou. Poľské ministerstvo športu žiada od mesta náhradu peňazí v plnej výške.

Predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár potvrdil, že primátor Krakova predloží na zasadnutí rady mesta návrh na rezignáciu z procesu získania práv na organizovanie olympiády.

Krakovčania odmietli olympiádu v referende. Poľské ministerstvo športu preto žiada vyplatenie plnej výšky peňazí, ktoré do príprav investovalo.

Najskôr čerpanie, potom referendum

Rezort športu žiada od Krakova takmer milión eur. Hovorkyňa primátora mesta si nemyslí, že by mali peniaze vrátiť. "Starali sme sa o prihlášku a konali sme podľa plánu. Všetky výdaje boli vopred premyslené," uviedla Monika Chylaszek.

Do projektu spoločnej kandidatúry investovali Slovensko 70 tisíc eur. Slovenská strana nedostala žiadne oficiálne správy. "Ak ich budeme mať k dispozícii, skoordinujeme naše kroky s partnerom na poľskej strane," potvrdil Blanár.

Krakov podľa ministerstva urobil chybu v tom, že čerpal najskôr finančné prostriedky a potom vyhlásil referendum. To celý proces zmarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy