Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Záchranári mužovi (22) prišli pomôcť, vo vrtuľníku na nich zaútočil
Zdielať na

Záchranári mužovi (22) prišli pomôcť, vo vrtuľníku na nich zaútočil

LUBAWA / Záchranári z poľského mesta Lubawa majú za sebou naozaj náročnú záchrannú akciu. Prišli zachrániť život mužovi, ktorý sa vážne zranil pri autonehode. No vo chvíli, keď vzlietli, pacient zaútočil na pilota.

Na miesto priletel vrtuľník

22-ročný, poriadne podgurážený muž, sa v stredu podvečer vybral navštíviť svoju priateľku. Počas cesty k nej ale v jednej zo zákrut nezvládol riadenie a nabúral priamo do stromu.

V aute bol s mladým šoférom aj jeho kamarát. Obaja boli ale úplne opití. Vodičovi policajti namerali v dychu 2,6 promile alkoholu. "Situácia vyzerala veľmi vážne, dve osoby boli pri nehode zranené a auto zničené. Preto na miesto priletel záchranársky vrtuľník," informuje hovorca polície Roman Wieczorek.

Zaútočil na pilota

Záchranári odviedli opitého muža k vrtuľníku a následne odleteli. Vo vzduchu sa ale krátko po štarte odohrala veľká dráma. "Muž sa vo vrtuľníku začal správať veľmi agresívne, zaútočil aj na pilota. Pravdepodobne na to mal vplyv alkohol," pokračuje hovorca.

Vrtuľník so záchranármi a opitým pacientom tak musel niekoľko sekúnd po štarte opäť pristáť na to isté miesto. Záchranári sa pokúsili muža spacifikovať. Opitého mladíka nakoniec odviedli policajti v putách a následne previezli svojim autom do nemocnice.

Nehrozí mu trest

Obrovským paradoxom celého prípadu ale je, že muž pravdepodobne nebude niesť žiadnu zodpovednosť . Policajti ho totiž môžu maximálne obviniť zo spôsobenia nehody pod vplyvom alkoholu.

"Mužovi hrozí za spôsobenie nehody pod vplyvom alkoholu až 4-ročný trest odňatia slobody," dodáva Wieczorek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy