Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Opitá lekárka zabila partnera rozbitou fľašou, vraj to bola náhoda
Zdielať na

Opitá lekárka zabila partnera rozbitou fľašou, vraj to bola náhoda

ŽILINA / Na Žilinskom okresnom súde sa začal proces s lekárkou, ktorá je obžalovaná zo zabitia. Prípad sa stal ešte v apríli 2012 na sídlisku Solinky. Doktorka spolu so svojím priateľom popíjala, údajne malo dôjsť k hádke a Mária mala na muža zaútočiť fľašou od alkoholu.

Lekárka napadla partnera

Prípad sa stal ešte v apríli 2012 na sídlisku Solinky. Doktorka spolu so svojím priateľom popíjala, údajne malo dôjsť k hádke a Mária mala vtedy na svojho partnera zaútočiť. Lekárka sa k incidentu odmietla vyjadriť, ale údajne malo ísť o nešťastnú náhodu. Podľa obžaloby Mária fľašou od alkoholu udrela svojho partnera do temena hlavy. Keď  sa ale fľaša rozbila, v útoku pokračovala.

Pavlovi tak mala spôsobiť vážne bodnorezné zranenia, na následky ktorých muž zomrel. Doktorke policajti po zadržaní namerali viac ako dve promile alkoholu v krvi. Doktorka spolu s Pavlom večer popíjala borovičku. Útoku mal predchádzať slovný konflikt. "Oni sa nehádali, oni sa len bili a keď boli opití tak sa bili," povedala suseda.

Partneri mali problémy s alkoholom

Prokurátorka vo štvrtok predniesla obžalobu zo zabitia a na pojednávaní vypovedali prví svedkovia. "Svedkovia sa ku skutku nevyjadrovali, čiže neobjasňovali udalosti, ktoré sa stali," vyjadril sa obhajca obžalovanej Pavol Kuric. Susedia sa vyjadrovali predovšetkým k tomu aký bol vzťah medzi lekárkou aj jej teraz už mŕtvym partnerom.

To, že mali obaja problémy s alkoholom dobre vedeli. "Moja klientka odmietla vypovedať a uvidíme, aké dôkazy budú produkované zo strany obžaloby," dodal Kuric. Aj keď lekárka zatiaľ pred senátom nevypovedala, rada by vrátila čas. O nezamestnaného alkoholika sa aj napriek všetkému niekoľko rokov starala aj pre to to čo sa stalo dodnes veľmi ľutuje.

Lekárka zbila aj matku

Žilinskí policajti obvinili lekárku už v apríli 2012 zo zabitia jej druha a vyšetrovali ju na slobode. O rok neskôr už ale Mária skončila v policajne cele. Brutálne totiž zmlátila svoju 82-ročnú mamu. Dôchodkyňa skončila v nemocnici a o pár mesiacov zomrela. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy