Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
10 vecí, ktoré vám zmenia život!
Zdielať na

10 vecí, ktoré vám zmenia život!

V nasledujúcom príspevku sa pozrieme do budúcnosti. Futurista David Evans totiž vydal zoznam 10-tich technológií, na ktorých sa v súčasnosti pracuje a ktoré nám zmenia život.

Obrazovky budú postupne všade okolo nás - v zrkadle, v okne alebo v skle na koferenčnom stolíku. Všetky budú pripojené na internet a na ich plochách budeme môcť vidieť našich známych a rozprávať sa s nimi.

Pohodlné nakupovanie

Zmení sa aj spôsob nakupovania. Filmy či hudbu nekupujeme na DVDčkách, ale si ich sťahujeme do počítačov. Fotografie si tlačíme len výnimočne - skôr si vytvárame virtuálne fotoalbumy na sociálnych sieťach. No a virtuálne budeme nakupovať aj oblečenie. Aj napriek tomu, že sa ho nedotkneme, budeme si ho môcť vyskúšať. Jednoducho viac ako hmotné si budeme platiť za nehmotné produkty.

Precízne operácie

Technológie budú viac využívať aj lekári. Pri vyšetrovaní pacieta budú klásť otázky superpočítaču a ten im poradí. Či a kedy bude niečo také možné aj v našom zdravotníctve, si netrúfa odhadnúť ani Evans. V každom prípade na tejto technológii sa už pracuje a mala by vylepšiť spoluprácu lekára a pacienta pri liečbe.

Škola hrou

Dôvod na radosť môžu mať aj školáci. Vďaka rýchlostnému internetu sa budú môcť spojiť napríklad aj s astronautom. Ten im niektoré veci vysvetlí určite lepšie ako učiteľ, ktorý v rakete nikdy nesedel.

Okrem týchto zázrakov na nás čakajú aj 3D tlačiarne, inhalátori pre astmatikov s pripojením na internet a náhradní ľudia. Tí by nás mali obsluhovať napríklad v bankách. Počkáme si vraj  najmenej 20 rokov.

Deti v škole_učia sa_rozhovor s astronautom

TV JOJ

Súvisiace články