Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
VIDEO: Toto čudné prasa má na svedomí ufo...
Zdielať na
Veda a technika

VIDEO: Toto čudné prasa má na svedomí ufo...

Dedinku v juhoamerickej Guatemale údajne navštívili mimozemšťania. Obyvatelia majú dokonca aj dôkaz - čudné prasiatko! Jeho hava vyzerá skutočne nezvyčajne. Tvrdia, že sa skôr podobá na človeka alebo opicu ako na prasa. V čase keď prišlo na svet, mohli na oblohe pozorovať jasné svetlá, ktoré pripisujú ufu. Vraj za všetko môžu práve to.

V guatemalskej dedine Santa Cruz El Chol sa narodilo čudné prasa. Miestni sú presvedčení, že v čase, keď uzrelo svetlo sveta, ich dedinu navštívili ufóni. Na oblohe totiž videli svetlá, ktoré si nevedia nijako vysvetliť. Odborníci im však protirečia a tvrdia, že za neobvyklým vzhľadom prasaťa sa skrývajú predovšetkým pozemské príčiny.

"Nevieme to s úplnou istotou, ale na vine je zrejme genetická porucha alebo znečistenie ovzdušia," povedal podľa britského denníka Metro jeden zo špecialistov. Abnormálne vyzerajúca hlava úbohého prasiatka pravdepodobne súvisí s tvz. hydrocephalom, čiže vodnateľnosťou mozgu.

Pri tomto patologickom stave sa hromadí neobvyklé množstvo mozgovomiechového moku a tým sa potom môže hlava nápadne rozširovať. Dedinčanov však ich odborné argumenty zďaleka nepresvedčili. Vedia totiž čo videli.

Prasiatko sa v médiách stalo hviezdou. Dedinčania popísali zviera ako miešanca medzi človekom a niečím, čo sa objavuje iba vo filmoch o mimozemšťanoch."Bol som úplne v šoku. Bola to desivá skúsenosť. Vyzeralo to ako nejaký druh mimozemského tvora," povedal miestnej televízii farmár Laureano Escobar.

TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články